Kořeněné marcipánky
Suroviny
- 300 g Mandle
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mouka žitná bílá
 - 120 g Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 2 polévková lžíce Mandle
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 252.1 mg
 - Vláknina 9895 mg
 - Vitamín A 9895 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.
 - 
                                3
Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.
 - 
                                4
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.