Perníčky zdobené mandlemi
Suroviny
- 100 g Med včelí
 - 50 g Vepřové sádlo škvařené
 - 30 g Mandle
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Anýz mletý
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Nové koření mleté
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 98.1 mg
 - Draslík 60.6 mg
 - Vláknina 4139 mg
 - Vitamín A 4139 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.
 - 
                                2
Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.
 - 
                                3
Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.