Makovo-ovesné lívance
Suroviny
- 150 ml Mléko plnotučné
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Sirup javorový
 - 4 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 5 polévková lžíce Mák mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka špaldová
 - 5 polévková lžíce Ovesné vločky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 152.4 mg
 - Draslík 338.6 mg
 - Vláknina 6667 mg
 - Vitamín A 6667 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 238 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse pečlivě promícháme kysanou smetanu s mlékem, rozšlehanými vejci, solí, medem, olejem, vločkami, mletým mákem a moukou s kypřicím práškem.
 - 
                                2
Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, poté na vymaštěném lívanečníku postupně smažíme lívance z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Lívance podáváme přelité javorovým sirupem.