Harissa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 482.2 mg
 - Vláknina 5165.3 mg
 - Vitamín A 5165.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 194.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Feferonky bez stopek umeleme s oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibulí.
 - 
                                2
Směs vložíme do kastrolu a na mírném plameni asi 20 – 25 minut dusíme za častého míchání. Poté přidáme olej, ocet, sůl, med a rozdrcené Deko. Vše dobře promícháme a chvilku povaříme.
 - 
                                3
Směs plníme do sklenic, nejlépe od přesnídávek. Otočíme dne vzhůru a necháme vychladnout.