Pikantní pekanová jádra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 332.8 mg
 - Vláknina 14730.8 mg
 - Vitamín A 14730.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Alobalem vyložíme pečicí plech, vystříkáme olejem ve spreji. Rozložíme na alobal půlky jader pekanových ořechů, vložíme plech do trouby a 10 minut je pražíme, dvakrát je přitom promícháme, zabráníme tím jejich připálení.
 - 
                                2
Během pražení si připravíme hmotu na jejich obalení. V mikrovlnné troubě 30 vteřin rozehříváme máslo ve velké míse. Přidáme med, sůl, skořici, hnědý cukr, kajenský pepř, nastrouhanou kůru z jedné limety, ušleháme nahladko.
 - 
                                3
Pražené ořechy sesuneme do mísy s hmotou na obalení, kterou teplo z ořechů rozehřeje. Mícháme, dokud se ořechy hmotou zcela neobalí, vysypeme je na alobal na plechu a rozetřeme do stejnoměrné vrstvy. Vrátíme plech do trouby a pečeme 10 minut, během pečení je dvakrát promícháme, hmota okolo ořechů bude bublat, při míchání proto dáváme pozor, aby každá půlka jádra byla ochucovací hmotou obalená rovnoměrně. Vyjmeme plech z trouby a necháme na něm ořechy vychladnout.
 - 
                                4
Po vychlazení rozlámeme případné hrudky. Získali jsme 350 gramů křupavých pikantních kandovaných jader, která uchovávaná v uzavřené vzduchotěsné nádobě vydrží při pokojové teplotě až měsíc.