Zapečené zelené nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Šunka dušená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.375 l Bešamel
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Špenátový protlak mražený
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 218.1 mg
  • Vláknina 4115 mg
  • Vitamín A 4115 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, špenátu a soli zaděláme bez přidání vody tužší nudlové těsto. Potřeme je olejem a necháme odpočinout asi 20 minut.

  • 2

    Z těsta vyválíme tenkou placku, nakrájíme pruhy široké 10cm a z nich nakrájíme nudle široké 1/2cm. Necháme je oschnout.

  • 3

    Nudle uvaříme v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Uvařené nudle ocedíme, necháme okapat a smícháme je se šunkou nakrájenou na nudličky, s nastrouhaným sýrem a bešamelem.

  • 4

    Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme nudle, posypeme je Parmezánem, pokapeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu