Mrkvová polévka ze žloutkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Mrkev kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 976 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 1017.1 mg
  • Vláknina 3632.5 mg
  • Vitamín A 3632.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a znovu osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a dusíme.

  • 2

    Když je mrkev měkká, přidáme mléko rozšlehané se žloutkem, zbylý vývar, sůl a přihřejeme téměř k varu, ale nevaříme.

  • 3

    Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu