Bramborové gnocci s uzeným masem.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 g Moravské uzené maso
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Lusky fazolové mražené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 225.1 mg
  • Draslík 697.7 mg
  • Vláknina 8432 mg
  • Vitamín A 8432 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.

  • 3

    Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.

  • 4

    Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu