Rybízové jednohubky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Rybíz černý
  • 150 g Rybíz červený
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1.5 polévková lžíce Česnekové máslo
  • 1.5 polévková lžíce Máslo pepřové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 408.6 mg
  • Vláknina 7278.5 mg
  • Vitamín A 7278.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky nakrájíme zešikma na plátky silné asi 1.5 cm. Polovinu potřeme pepřovým máslem, polovinu česnekovým máslem.

  • 2

    Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na plátky (silné 5 mm). Střapce červeného a černého rybízu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nůžkami střapce přistřihneme, aby nebyly příliš velké.

  • 3

    Na namazané plátky rohlíků dáme plátky okurky, plátky sýru, tenké plátky šunky, které poskládáme na trojúhelníčky a párátky přichytíme střapečky rybízu.

  • 4

    Jednohubky dáme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu