Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 400 g Směs Promix UNI komfort
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 dl Mléko - podmáslí
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 592.5 mg
  • Vitamín A 592.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

  • 4

    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu