Ořechové tyčinky s datlemi
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr krupice
- 100 g Datle
- 80 g Ořechy vlašské
- 250 g Ovesné vločky
- 20 g Tuk rostlinný
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 831 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 50 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 585.1 mg
- Vláknina 18984.5 mg
- Vitamín A 18984.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pečení tyčinek použijeme formu o velikosti 30x20 cm, kterou vymažeme tukem. Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Datle vypeckujeme a spolu s ořechovými jádry posekáme. Pomerančovou kůru a šťávu, olej, sůl, cukr, med, máslo na mírném plameni povaříme a necháme zchladnout. Poté vlijeme do mísy, přidáme ořechy, datle, vločky a dobře propracujeme.
-
3
Vzniklou hmotu vtiskneme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba čtvrt hodiny. Po upečení si nožem na povrchu vyznačíme tyčinky. Vychladlou hmotu vyložíme na vál a ostrým nožem nakrájíme tyčinky.