Hrnečkové knedlíky Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 3 g Sůl
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Rohlík tukový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 4691 mg
  • Vitamín A 4691 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme 200 g mouky, vlažné mléko, vejce, polovinu prášku do pečiva, sůl a rohlík nakrájený na kostičky.

  • 2

    Hrnečky vhodné pro použití v mikrovlnné troubě vymažeme olejem a vysypeme zbylou moukou. Poté naplníme těstem asi do tří čtvrtin.

  • 3

    Hrnečky dáme vařit do mikrovlnné trouby na vyšší výkon (asi 750 W) po dobu 7 minut. Knedlíky jsou hotové, když se těsto nelepí na špejli.

Komentáře k receptu