Hlívová omeleta se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Hlíva ústřičná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 494.1 mg
  • Draslík 165 mg
  • Vláknina 416.8 mg
  • Vitamín A 416.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.

  • 2

    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme.

  • 3

    Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme.

Komentáře k receptu