Nadívané lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Marmeláda borůvková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 480.5 mg
  • Draslík 281 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme mléko se žloutky a celým vejcem. Přisypeme cukr, vmícháme 50g rozpuštěného vlahého másla, sůl a kvásek vzešlý ze 30 g droždí a trochy vlažného mléka. Přisypeme tolik mouky, aby vzniklo řidší lívancové těsto (množství mouky upravíme podle potřeby).

  • 2

    Těsto necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Do olejem vymazaného rozehřátého lívanečníku lžící vlijeme vždy trochu těsta, na které položíme lžičku marmelády. Těsto dolijeme a lívance usmažíme po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Horké lívance ještě lehce potřeme zbylým máslem a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu