Žloutkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na obdélníky 10 x 40 cm.Položíme je na plech předem vypláchnutý vodou.Necháme asi deset minut odpočinout a dáme péci do trouby vyhřáté na 250 stupňů.Pečeme asi deset minut.Necháme vychladnout.
-
2
Připravíme pudink dle návodu na obalu.Vmícháme dva žloutky a necháme vychladnout.Do vychladlého žloutkového krému vmícháme ušlehanou šlehačku.Takto připravenou náplní potřeme jeden plát těsta a přiklopíme druhým plátem.Ten potřeme marmeládou.
-
3
Rozehřejeme v kastrůlku džem.Moučkový cukr smícháme s vodou.Na moučník položíme poslední plát těsta,potřeme rozehřátým džemem a polijeme cukrovou polevou.
-
4
Nakrájíme ostrým nožem na krátké proužky a můžeme podávat.