Květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 9.5 mg
 - Draslík 665.5 mg
 - Vláknina 10315.3 mg
 - Vitamín A 10315.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.9 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře očištěný, na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody (1/2 lžička sůl). Po uvaření slijeme a necháme vystydnout.
 - 
                                2
Z oleje, citrónové šťávy, jogurtu, soli a pepře si připravíme zálivku, kterou dochutíme utřeným česnekem.
 - 
                                3
Hotovou zálivku vmícháme do uvařeného květáku.
 - 
                                4
Na závěr posypeme paprikou a nadrobno nasekanými oříšky, upraženými nasucho na pánvi.