Špagety se sójovým masem
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 40 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Špagety, Makarony
- 400 g Sójové kostky
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Majoránka
- 3 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 101 g
- Sodík 4882 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 16.4 mg
- Draslík 2653.2 mg
- Vláknina 12375.2 mg
- Vitamín A 12375.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
-
2
Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát.
-
3
Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka.
-
4
Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou.
-
5
Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.