Kuřecí maso se dvěma dipy
Suroviny
- 50 g Okurka salátová
- 100 g Okurky
- 80 g Arašídová pomazánka
- 80 g Jogurt bílý
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Pomerančová kůra
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Sýr smetanový tavený 45%
- 15 ml Olej slunečnicový
- 30 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Pomerančová šťáva
- 2 ks Kuřecí prsa
- 3 ks Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 22 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 66.6 mg
- Draslík 779.7 mg
- Vláknina 3637.3 mg
- Vitamín A 3637.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na nudličky a zlehka obalíme v hladké mouce.
-
2
Nudličky masa osmažíme na oleji dozlatova, odkládáme na ubrousek.
-
3
Rajčatový dip připravíme z najemno nasekaných rajčat, přimícháme smetanový sýr, rajčatový protlak a nasekanou petrželku.
-
4
Připravíme arašídový dip. Arašídovou pomazánku, bílý jogurt a pomerančovou kůru důkladně smícháme v misce. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou pomerančové šťávy.
-
5
Kuřecí maso podáváme s oběma dipy a s kousky syrové zeleniny.