Jogurtovo-masový kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.25 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Mouka čočková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 519.3 mg
  • Vláknina 12510.1 mg
  • Vitamín A 12510.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek i feferonky nadrobno nasekáme a orestujeme v rozpáleném oleji. Přidáme koření, mandle, osolíme a smažíme ještě cca 4 minuty. Vmícháme maso, rozvařený kokos i čočkovou mouku a dusíme cca 15 minut.

  • 2

    Směs necháme vychladnout, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme větší kuličky, uprostřed uděláme hluboké důlky. Jogurt rozšleháme, mírně osolíme a vmícháme na jemno sekanou mátu. Ochucený jogurt rozdělíme po lžičkách do důlků, koule uzavřeme a osmažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu