Mandlové rohlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 54.5 mg
 - Draslík 145.6 mg
 - Vláknina 5880 mg
 - Vitamín A 5880 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.
 - 
                                2
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.
 - 
                                5
Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.