Švédské vánoční sušenky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 54.5 mg
 - Draslík 34.9 mg
 - Vláknina 2581.9 mg
 - Vitamín A 2581.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
 - 
                                2
Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
 - 
                                3
Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
 - 
                                5
Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.