Bretaňský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 215.2 mg
 - Draslík 48.6 mg
 - Vláknina 2220 mg
 - Vitamín A 2220 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr se špetkou soli a 4 žloutky metličkou ušleháme dohladka. Máslo rozmícháme na pastu a přidáme do směsi. Přilijeme rum a postupně za stálého míchání přidáváme mouku.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do rozvírací dortové formy a stěrkou uhladíme. Zbylé žloutky rozšleháme v mléce a štětcem koláč jimi potřeme. Vidličkou můžeme vytvořit na povrchu ornamenty.
 - 
                                4
Vložíme do trouby a pečeme 45minut.
 - 
                                5
Hotový koláč vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.