Candát s máslovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 75 mg
 - Draslík 291.2 mg
 - Vláknina 52.4 mg
 - Vitamín A 52.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku svaříme s vínem a octem. Necháme vyvařit tak, aby na dně kastrolu zůstaly 2 lžíce tekutiny. Kastrol vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání po troškách přidáváme změklé máslo. Opečené porce candáta podáváme na nahřátých talířích přelité hustou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.