Mangové mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 81.4 mg
 - Draslík 563.3 mg
 - Vláknina 10125.4 mg
 - Vitamín A 10125.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs vytvoříme přidáním jogurtu do mascarpone a poté ji vyšleháme metlou. Zároveň přidáme 3/2 lžičky zázvorového prášku, kůru a šťávu z limetky. Podle vlastního uvážení přidáme světlý nebo tmavý rum.
 - 
                                2
Mango zbavíme slupky, vypeckujeme a zbylou dužinu nakrájíme na jemné kousky. Šťávu, kterou mango vypouští, se snažíme zachytit.
 - 
                                3
Do připravené zapékací mísy vložíme na kousky nakrájené mango a zalejeme ho zachycenou šťávou. Na vrch jemně naklademe směs s mascarpone, abychom zakryli mango. Povrch pak podle libosti pocukrujeme a položíme na něj máslo. Nakonec dáme celou směs do ledničky vychladit.
 - 
                                4
Rozehřejeme si gril a směs v zapékací míse grilujeme 4-5 minut dokud nezačne zlátnout. Odstavíme na 1-2 minuty a poté ozdobíme mátou.