Ravaní
Suroviny
- 100 g Mandle
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Pšeničná krupice
 - 300 g Cukr krupice
 - 5 g Skořice mletá
 - 200 g Cukr moučkový
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 dl Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 76.7 mg
 - Draslík 136.7 mg
 - Vláknina 2957.7 mg
 - Vitamín A 2957.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, krupici a prášek do pečiva. V jiné míse ušleháme máslo se žloutky a krupicovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s krupicí, mléko, rozdrcené mandle a na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Smícháme v kastrůlku vodu, moučkový cukr a citronovou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na upečené ravaní. Na závěr posypeme cukrem a skořicí.