Holoubata nadívaná kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 2202 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 345.1 mg
 - Draslík 1107.6 mg
 - Vláknina 3779 mg
 - Vitamín A 3779 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.
 - 
                                2
Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.