Mramorová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 187 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 357.1 mg
 - Draslík 104.4 mg
 - Vláknina 1995 mg
 - Vitamín A 1995 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.
 - 
                                2
4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
 - 
                                3
Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.
 - 
                                4
Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.
 - 
                                5
1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.
 - 
                                6
Pečeme při 190 °C 40 minut.
 - 
                                7
Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.