Hrášková polévka z Francie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1091 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 809.9 mg
 - Vláknina 23182.5 mg
 - Vitamín A 23182.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 226.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozehřejeme, zpěníme cibuli do změknutí.
 - 
                                2
Přidáme nahrubo nakrájené salátové listy a 2 minuty opékáme za stálého míchání. Přisypeme mouku a mícháme ještě cca 2 minuty. Přidáme hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu a pozvolna přikryté vaříme asi 10-20 minut, až je hrášek měkký.
 - 
                                3
Snítky máty vyjmeme a polévku rozmixujeme.
 - 
                                4
Znovu prohřejeme, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horkou, ozdobenou čerstvou nasekanou mátou.