Nové brambory s kerblíkem a česnekem
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Kerblík
 - 12 ks Brambory
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 1085 mg
 - Vláknina 14138.8 mg
 - Vitamín A 14138.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kerblík, kopr, zelenou petrželku a drobně bylinky pokrájíme. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V misce si smícháme mouku se solí, drceným kmínem, černým pepřem a bylinkami.
 - 
                                3
12 kusů nových brambor (vybereme stejnou velikost) dobře omyjeme, necháme okapat a vlhké obalíme v ochucené mouce.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní poskládáme. Posypeme je česnekem, přiložíme bobkový list a mísu zakryjeme alobalem.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C přibližně 45-50 minut dozlatova.