Vdolky z brambor s parmezánem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 56.7 mg
 - Draslík 349 mg
 - Vláknina 4872.8 mg
 - Vitamín A 4872.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté červené brambory ve slupce uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky (přibližně o hraně 0,5 cm).
 - 
                                2
V míse smícháme mouku s nastrouhaným parmezánem, práškem do pečiva, solí, hořčicí a čerstvě pomletým pepřem. Promícháme a pomocí prstů vtíráme kostky vychlazeného másla tak dlouho, až těsto připomíná hrubší drobenku na koláče. Pomalu přilijeme olej, přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, kmín a mléko. Těsto hněteme tak dlouho, až se spojí. Nakonec opatrně do těsta vmícháme brambory tak, abychom je co nejméně rozmačkali.
 - 
                                3
Těsto vykrajujeme lžicí a vdolečky poklademe na plech s pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly a měly mezi sebou mezeru asi 2 cm. Dáme je péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k polévkám nebo samostatně k jogurtovým dresinkům.