Lionská kuřecí prsa
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 5 g Provensálské koření
 - 30 g Řeřicha
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 781 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 633.1 mg
 - Vláknina 895 mg
 - Vitamín A 895 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
 - 
                                2
Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
 - 
                                3
Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.
 - 
                                4
Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.
 - 
                                5
Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.
 - 
                                6
Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.