Šťouchané brambory – tlučeňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 812.7 mg
 - Vláknina 10203.5 mg
 - Vitamín A 10203.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem.
 - 
                                3
Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím.