Borůvkový kynutý koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 106.6 mg
 - Draslík 304.6 mg
 - Vláknina 7333.3 mg
 - Vitamín A 7333.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy nasypeme obě mouky, špetku soli, 100 gramů cukru, 100 gramů velmi měkkého másla, žloutek, přilijeme mléko a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
 - 
                                3
Plech vymažeme tukem a položíme na něj těsto, které roztáhneme po celé ploše. Posypeme ho rovnoměrně borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním 100 gramů polohrubé mouky, 80 gramů cukru a 80 gramů másla. Koláč necháme ještě chvíli kynout, pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
 - 
                                4
Koláč vyjmeme, naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.