Tarte Tatin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 75.7 mg
 - Draslík 170.8 mg
 - Vláknina 7471.9 mg
 - Vitamín A 7471.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
 - 
                                2
Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.
 - 
                                5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.
 - 
                                6
Tatre Tatin podáváme teplý.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                