Brioška z Nanterre
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 214 mg
 - Draslík 116.8 mg
 - Vláknina 135 mg
 - Vitamín A 135 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.
 - 
                                2
Těsto vrátíme do mísy a přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto potom vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formu na chléb.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na cca 8 kusů a z každé části vytvarujeme jednu kouli. Ty naskládáme do formy na chléb tak, aby zaplnily dvě řady a zároveň se navzájem dotýkaly.
 - 
                                4
Pak už jen stačí 40 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 35 minut v troubě při teplotě 220 stupňů.