Dortový korpus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 84 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 251.3 mg
 - Draslík 419.6 mg
 - Vláknina 1548 mg
 - Vitamín A 1548 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixére rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme, až vznikne hustá hmota, kterou přendáme do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a připravené těsto vylijeme na máslem vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou dortovou pečící formu. Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme nejdéle 20 minut. Podle toho, jak peče trouba. Špejli zapíchneme do těsta, vytáhneme a když na ní není nalepené těsto, je korpus upečený. Můžeme ho vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a používat při dalším postupu přípravy dortu.