Vařené brambory s máslem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1175 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 436.7 mg
 - Vláknina 5276 mg
 - Vitamín A 5276 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.
 - 
                                3
Podáváme jako teplou přílohu.