Plzeňská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1379 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 352.3 mg
 - Vláknina 586.6 mg
 - Vitamín A 586.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Když máme v hrnci s jíškou všechen vývar, necháme ho 15 minut vařit a pak ho přecedíme. Přecezený dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme ještě 5 minut vařit. Na závěr do polévky přidáme jemně nasekanou petrželku a pažitku a polévku jen velmi krátce necháme přejít varem.
 - 
                                2
Jednotlivé porce polévky podáváme posypané kostičkami chleba osmaženými na suché rozpálené pánvi.