Krkonošská česnečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 402 mg
 - Vláknina 4970.3 mg
 - Vitamín A 4970.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory (4ks) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pažitku omyjeme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory.
 - 
                                3
Do servírovacích talířů rozdělíme prolisovaný česnek, máslo a chléb, natrhaný na kousky. Do talířů pak nalijeme vodu s měkkými bramborami, opepříme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.