Noky máslové se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 41.3 mg
 - Vláknina 676.7 mg
 - Vitamín A 676.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce rozetřeme máslo doměkka. Potom k němu přidáme jeden žloutek a jedno celé vejce a utřeme je s máslem. V druhé misce smícháme krupici, hrubou mouku a strouhanku a směs přisypeme k utřenému máslu s vejci. Přisypeme špetku šafránu, sůl a pepř. Promícháme a odložíme na 15 minut stranou a necháme odležet. Pomocí dvou kávových lžiček potom vytváříme z těsta noky a dáváme je do osolené vařící vody. Počkáme, dokud nevyplavou, a pak vaříme asi 2 minuty. Noky slouží jako vložka do vývaru.