Ředkvičkové myšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 146.3 mg
 - Vláknina 2185 mg
 - Vitamín A 2185 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z ředkviček odkrojíme nať, dlouhý kořínek ponecháme, bude vypadat jako myší ocásek. V jedné třetině ředkvičky, kde byla nať, začneme nožíkem škrábat, až ředkvičku seškrábneme do špičky, což bude část hlavy s čenichem. Potom špičkou nože nebo zápalkou vyhloubíme důlky pro oči, do kterých vložíme kousky drceného pepře. Nemáme-li drcený pepř, vezmeme kuličky celého pepře a trochu paličkou nadrtíme. Ředkvičkové myšky rozdělíme na talířky, doplníme trojúhelníkem másla, do kterého špičkou nože vyřízneme otvory, aby vypadalo jako ementál, doplníme krajíčkem chleba, solí a podáváme jako veselou snídani.