Croissanty z plundrového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 97.3 mg
 - Draslík 99.5 mg
 - Vláknina 3837.6 mg
 - Vitamín A 3837.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Prosátou polohrubou mouku rozdělíme na půl. Z jedné půlky mouky spolu s Herou vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice. Druhou půlku mouky dáme do misky, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru. Přilijeme hotový kvásek a ze surovin vypracujeme těsto, které se nelepí na ruce. Zabalíme do fólie a necháme v lednici 50 minut kynout.
 - 
                                3
Vál posypeme hrubou moukou. Vykynuté těsto rukou prohněteme, potom trochu rozválíme. Do středu položíme těsto z Hery, přeložíme ho vykynutým těstem a rozválíme. Rozválené těsto poskládáme do obálkového formátu a opět rozvalíme. Skládání a rozválení těsta opakujeme třikrát, potom těsto odložíme do lednice na 30 minut.
 - 
                                4
Těsto z ledničky vrátíme zase na hrubou moukou posypaný vál definitivně ho už rozválíme na velký plát. Z plátu těsta vykrajujeme trojúhelníky, které poté smotáme, aby nám vznikly Croissanty.
 - 
                                5
Hotové pečivo pokládáme na máslem vymazaný plech a necháme chvilku vykynout. Středy pečiva potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut. Potom snížíme teplotu a dalších 10-15 minut dopečeme dozlatova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            


