Drobenkový koláč se smetanou
Suroviny
- 15 g Droždí sušené
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 25 g Mouka polohrubá
 - 100 g Skořice mletá
 - 25 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Cukr moučkový
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 101.3 mg
 - Draslík 126.8 mg
 - Vláknina 21978.3 mg
 - Vitamín A 21978.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.
 - 
                                2
Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
 - 
                                3
Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.