Dušená rýže na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 89.8 mg
 - Vláknina 4044 mg
 - Vitamín A 4044 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, vypereme a scedíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme troubu na 170°C.
 - 
                                3
Na másle necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli se lžičkou kari, přidáme scezenou rýži a za stálého míchání půl minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a důkladně zamícháme, aby se rýže u dna nepřichytila. Chvíli povaříme, zakryjeme pokličkou a dáme na 20 minut dusit do trouby.
 - 
                                4
Hotovou rýži před podáváním načechráme vidličkou.