Brambory s brynzou po moldavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 1298.5 mg
 - Vláknina 15696 mg
 - Vitamín A 15696 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a přepůlené menší brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme je.
 - 
                                2
Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku a kopr.
 - 
                                3
Uvařené horké brambory rozdělíme na talíře, kde je hustě posypeme čerstvou brynzou, jemně sekanou cibulí, pažitkou a koprem.
 - 
                                4
Brambory pak podáváme přelité rozpuštěným máslem a ozdobené čtvrtkami rajčat.