Telecí filé Marie-Louise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 550.6 mg
 - Vláknina 9030 mg
 - Vitamín A 9030 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.
 - 
                                2
Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.
 - 
                                3
Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení.