Kokosová srdíčka
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Máslo
 - 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Máslo
 - 50 g Kokos
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 40 g Kokos
 - 1 kávová lžička Cukr vanilka
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Kokos
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 7.1 mg
 - Vláknina 6300 mg
 - Vitamín A 6300 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hladkou mouku smícháme na vále s máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutkem a 2 lžícemi kokosu. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu.
 - 
                                2
Potom těsto postupně rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 minut.
 - 
                                3
Vychladlá srdíčka vždy po dvou spojujeme náplní.
 - 
                                4
Příprava náplně: Změklé máslo v míse utřeme s moučkovým cukrem. Vmícháme kokos, kakao a rum.
 - 
                                5
Naplněná srdíčka z jedné strany namáčíme v rozpuštěné čokoládě a obtiskneme je do kokosu.
 - 
                                6
Cukroví po zaschnutí uchováme v krabici na chladném místě.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

