Candát v bazalkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 93 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 112.4 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Candáta naporcujeme na 6 filet.
 - 
                                2
Šalotku nakrájíme nadrobno, zalijeme vínem a podusíme doměkka.
 - 
                                3
Přidáme smetanu a vaříme 4 minuty na silnějším plameni.
 - 
                                4
Poté snížíme plamen a přidáme 70 g másla a nasekanou bazalku.
 - 
                                5
Filety osmažíme na zbytku másla dozlatova.
 - 
                                6
Filety podáváme s bazalkovou omáčkou.