Citronová omáčka k rybě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 44.8 mg
 - Vláknina 600 mg
 - Vitamín A 600 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme teplým vývarem. Povaříme tak 10 minut.
 - 
                                2
Poté přidáme cukr, šťávu z poloviny citron, smetanu a podle chuti osolíme, popřípadě přidáme cukr.
 - 
                                3
Povaříme ještě tak 5 minut.
 - 
                                4
Tato omáčka se hodí k přelití jakékoliv ryby či rybího salátu.