Francouzské brambory s kysaným zelím II
Suroviny
- 500 g Zelí kysané
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Uzené maso vařené
 - 150 g Salám drůbeží
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 kg Brambory
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 315.3 mg
 - Draslík 1429.4 mg
 - Vláknina 18732.5 mg
 - Vitamín A 18732.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme do poloměkka – klidně den předem, ve slupce. 3 vejce uvaříme na tvrdo.
 - 
                                2
Druhý den oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na hranolky. Osolíme, okmínujeme a opepříme je.
 - 
                                3
Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na olivovém oleji doměkka. Přidáme k bramborám.
 - 
                                4
Paprika nakrájíme na nudličky a přidáme ji do mísy k bramborám. Přidáme i uzené maso a saláme nakrájené na kostičky a promícháme.
 - 
                                5
Máslem vymažeme pekáček – klidně na okrajích můžeme nechat větší vrstvu másla. Vsypeme sem připravenou bramborovou směs.
 - 
                                6
Smetanu smícháme s posledním vejcem, hořčicí a pořádně rozmícháme. Nalijeme to na bramborovou směs, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 30 minut na 200 °C.
 - 
                                7
Podáváme s kysaným zelím.